Šventė auksinio rudens fone

Rugsėjo 27 d. Mažeikių rajono savivaldybės viešoji biblioteka ir gėlių salonas „Skinta“ pakvietė į naujų knygų ir rudens floristikos darbų pristatymą „Knyga, vaza ir rudeninė flora“. Ko gero, tai pirmas toks projektas Lietuvoje.

Muzika ir gėlės

Nukeliauti į rudens spalvų bei naujų knygų pasaką padėjo saksofono muzika, kurią atliko Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokyklos moksleivis Ignas Videika (mokytojas Augustas Jestromskis). Viešosios bibliotekos direktorė Alina Bernotienė šypsojosi ir džiaugėsi, kad bibliotekos erdvėse yra gėlės, kurios teikia džiaugsmą akims, knygos, teikiančios džiaugsmą sielai, ir nuostabi muzika – džiaugsmas mūsų ausims, o visa tai kuria šventę bibliotekos lankytojams.

Pristatė knygas

Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja Dangira Undžienė pristatė naujas, šiais metais gautas knygas, kurios labai novatoriškai ir savitai derėjo bei įdomiai komponavosi su rudeninėmis puokštėmis. Bibliotekininkė, pristatydama ekspozicijos knygas, pastebėjo, kad žemėje augalų daugiau negu knygų, o Mažeikių bibliotekos fonduose jų yra apie 72 000. Šios parodos knygų amplitudė gana įvairi: menas, dizainas, kraštiečių kūryba, grožinė literatūra, maisto bei patiekalų gaminimo knygos ir pan. Su didele šiluma, meile ir pagarba knygai D.Undžienė papasakojo apie visas knygas, jas palaikė savo rankose, demonstravo susirinkusiems ir kvietė vakaro svečius susipažinti su naujais leidiniais.

Apie floristiką

Gėlių salono „Skinta“ savininkė Birutė Lekavičienė ne tik įvertino florisčių sukurtas kompozicijas, bet ir įdomiai bei profesionaliai papasakojo apie augalus, iš kurių kuriamos puokštės, jų vietą mūsų namuose ir gyvenime.

Pasak B. Lekavičienės, „gamta yra ta knyga, kurią irgi skaitome. Čia, svarbiausi mūsų dvasingumo ryšiai. Vaza simbolizuoja namų dvasią ir dažnai įsitaiso ant knygų lentynų. Keičiasi metų gamtos ratas, o jėgą ir energiją mums suteikia ne tik vitaminai, bet ir dvasinė estetika, dekoravimas. Tinkama kompozicija pralinksmina vazą, papuošia namus ir aplinką. Tai savitas kalbėjimo būdas ir grožis, atsiskleidžiantis pačiuose netikėčiausiuose deriniuose ir sprendimuose.“

Šioje parodoje eksponuojamos 36 puokštės ir daugiau kaip 50 knygų.

Paroda veiks iki spalio 3 d.

Vytas ALEKNAVIČIUS

Autoriaus nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode